LGB-HOBBY

Skriv til lgb-hobby.dk
Om lgb-hobby.dk
Hvem er jeg

Spor G Bladet

2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
Se alle

Skovby Banen

Nyt lokomotiv
Første anlæg
Banegårds areal
Vest siden
Broen & bjerget
Vinter
Stormen 2005
 

Svankjær Banen

Flytningen
 

Galleri

  Se flere
 

Blog

Se Blog

Udflugter

 Harzen-Wiehe
 Bäderbahn-Rügensche Bahn
 Bruchhausen-Vilsen-Asendorf
 Live Steam
 Se Flere 
 

Links

 Se Alle

 

Om lgb-hobby.dk

Gå ”om bord” i LGB’s verden – ganske enkel!

Modeljernbaner og jernbaner har fascineret mange mennesker gennem tiderne.

Den mest kendte størrelse modeljernbane er H0 (1:87) som mange firmaer fremstiller, f.eks. Fleischman, Märklin, HAG, Lima med flere. H0 er en kopi af en normalsporet jernbane.

Jeg har fra barns ben også været fascineret af jernbaner og modeljernbaner, men havde desværre ikke som barn en elektrisk modeljernbane, som mange af mine kammerater. Interessen er dog holdt op gennem årene. 

Så da jeg blev voksen og fik penge til overs, ja så skulle de gå til en modeljernbane. Da jeg samtidig ikke var barn mere, skulle min ”jernbane” heller ikke være lille.

Valget faldt i første omgang på Spor 1 (1:32 normalspor) fra Märklin.

Sortimentet var, da jeg begyndte, ikke særligt stort, så Spor 1 blev hurtigt udskiftet med LGB IIm (1:22,5 smalspor) da der her, var mere at vælge imellem – samtidigt kunne LGB køre udendørs, så her var jo lejlighed til, at lave modeljernbane i haven. LGB var også, og er stadig, det største seriefremstillet modeltog. (se illustrationen nedenfor teksten)

Et nyt kapitel for mig startede her, for jeg kendte ikke meget til smalspors lokomotiver, baner mm. Som tiden er gået er jeg blevet meget ”besat” af netop smalspor og LGB.

Det er blevet til mange lokomotiver og vogne gennem tiden. Rejser til de forskellige smalspors jernbaner er der også blevet tid til gennem årene.

Jeg håber med denne hjemmeside, at kunne bidrage med lidt oplysning om smalspors jernbaner, min LGB hobby, mm, til dig der lige nu kigger forbi her på siderne.

Bevæg dig blot rundt, lad dig blive grebet af det, som mange andre er blevet grebet af – og vil du vide mere – ja, så er du velkommen til at sende en mail til mig på:

info@lgb-hobby.dk

Så  –  stig ”om bord” i LGB’s verden

Ganske enkel!

 

med venlig hilsen

Freddie Fenger